3 goede redenen om voor milieuvriendelijk en gerecycled wc papier te kiezen

wc papier

Wanneer je nieuw wc papier nodig hebt, dan kun je op verschillende manieren aan dit papier komen. Je kunt via bijvoorbeeld een supermarkt gaan voor een set conventioneel toiletpapier, maar je kunt ook bij organisaties die in wc papier gespecialiseerd zijn kiezen voor de aanschaf van een aantal rollen met een duurzaam karakter. Kiezen voor duurzaam, milieuvriendelijk en ook gerecycled wc papier verdient hierbij eigenlijk de voorkeur. Lees hieronder om welke redenen dat is.

wc papier

Minder houtkap

Als je kiest voor gerecycled toiletpapier, dan betekent dat dat er geen bomen zijn gekapt voor het papier. Het is zeer de moeite waard deze optie te overwegen, zeker als je je beseft dat er elke dag weer wereldwijd 270.000 bomen moeten worden gekapt in onze behoefte aan wc papier te voorzien. Hoog tijd om dit duizelingwekkende aantal te kappen komen omlaag te brengen dus!

Plasticvrij

Wanneer je je duurzaam toiletpapier koopt via een organisatie die zijn vak verstaat, dan wordt dit papier niet verpakt in een dichte en complexe verpakking van plastic. Ook het ontbreken van plastic zorgt ervoor dat het milieu weer een beetje gespaard wordt.

Geen schadelijke stoffen

Tenslotte mag je van duurzaam en milieuvriendelijk wc papier verwachten dat hier geen schadelijke stoffen in zitten. Een stof die bijvoorbeeld gerust mag ontbreken is bleekmiddel. Dit wordt doorgaans door grote fabrikanten gebruikt, puur en alleen om het papier een witte kleur te geven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *