Alles over camerabeveiliging

Het komt vaker voor dan je denkt: camerabeveiliging. En niet alleen bij villa’s of grote bedrijven met dure producten. Ieder soort huishouden kan een camera gebruiken. Overal ter wereld kan bekeken worden wat er in het huis gebeurt en opgenomen video’s kunnen helpen met het opsporen van gestolen voorwerpen. Dit is erg fijn, maar dan moet het huis natuurlijk wel de goede camera hebben. Alle basisbehoeftes over het hebben van een goede beveiligingscamera staat hier geschreven.

Verschillende soorten beveiligingscamera’s

Als allereerst is het belangrijk om te vertellen dat er meerdere soorten beveiligingscamera’s zijn. De verschillen in de camera’s komen vooral door de manier van aansluiten (met of zonder draden) en hoe het beeldmateriaal wordt opgeslagen. Hierin zijn dus keuzes te maken, aan de hand van het doel waarvoor de beveiligingscamera is aangeschaft.

Draadloze camera’s werken via het WIFI-netwerk van het huis. Deze zullen alle opgenomen beelden draadloos, door middel van het internet, versturen. De beelden kunnen bekeken worden op een mobiele telefoon of ander apparaat. Een draadloze camera wordt voorzien van stroom door middel van een adapter op de plek van montage en kan zichtbaar of onzichtbaar gemonteerd worden. Draadloze camera’s zijn het populairst binnen de beveiligingscamera’s.

Daarnaast bestaan nog bedrade camera’s. Een bedrade camera krijgt de stroom via een kabel. De opgenomen beelden worden ook via deze kabel gestuurd. Een nadeel van de bedrade camera is wel dat er grondkabels nodig zijn om de camera te kunnen gebruiken.

Een infrarood camera neemt duidelijke beelden in het donker op. Het detecteert warmtestralen, waardoor in het donker gezien kan worden of er iemand aankomt of weggaat. Een dome camera heeft vaak ook infrarood technologie. Een dome camera is een ronde camera omringd door glas, vaak te zien in metro’s. Naast de infrarood technologie kunnen veel dome camera’s ook inzoomen en verschillende kanten op draaien. Daarnaast is het erg standvastig, waardoor het niet snel stuk zal gaat of gestolen zal worden.

Benodigdheden bij camerabeveiliging

Een camera alleen zal niet veel nut hebben. Er zal ook een recorder bij gekocht moeten worden, zodat de beelden bewaard blijven. Door deze recorder kunnen de opgenomen beelden bekeken worden of gestuurd worden naar wie deze nodig zal hebben. Om de beelden te bekijken, is ook iets nodig waarop dit gedaan kan worden. Dit kan door middel van een monitor, maar vaak worden computers, tablets en smartphones gebruikt. Deze werken ook goed om de camerabeelden op te bekijken.

Dingen om op te letten bij het installeren

Als laatst is het belangrijk om op verschillende dingen te letten bij het installeren van de camerabeveiliging. Zo is de belichting erg belangrijk. Als de camera het licht in kijkt, zullen de beelden vaak niet erg duidelijk zijn en hebben deze dus niet veel nut. Let ook op het soort camera dat gekocht wordt. Sommige beveiligingscamera’s kunnen beter voor binnen of buiten gebruikt worden. Ten derde is het belangrijk dat de camera genoeg zichtveld heeft. Meestal is dit tussen de 30ᵒ en 180ᵒ. Het is altijd aan te raden om een expert erbij te halen om de beveiligingscamera’s op te hangen.