Beste 4k game tv’s voor de PS5 en Xbox series

Een televisie scherm wordt tegenwoordig niet alleen meer gebruikt om tv op te kijken. Naast het afspelen van muziek worden er ook veel spelcomputers op aangesloten om er op te gamen. Dit is voornamelijk de Playstation en de Xbox. De bedrijven die deze consoles produceren zijn in het afgelopen jaar met een nieuwe generatie spelcomputer de markt op gekomen. Om deze spelcomputer optimaal te kunnen gebruiken is het fijn om een tv te hebben die alle specificaties dan ook aan kan. De tv’s van tegenwoordig kunnen een steeds hogere resolutie aan, en dit is belangrijk want de toekomst is toch wel echt het afspelen van 4k. 4k is de hoogste resolutie die er tot nu toe op de markt is. Wanneer een tv 4k afspeelt wordt dit duidelijk in de kleinste details die je kan opmerken. Zo zijn moedervlekken, grijze haren en scheurtjes in spullen beter te zien dan ooit. Om dus optimaal gebruik te kunnen maken van je spelcomputer raden we aan om een tv met 4k aan te schaffen. Deze tv’s zijn op dit moment relatief iets duurder dan de gemiddelde tv op markt, maar is zeker je geld waard. De concurrentie op het gebied van 4k televisies is de afgelopen jaren flink toegenomen waardoor de verwachtingen zijn dat de prijs van dit product aanzienlijk verlaagd gaat worden. Bijvoorbeeld het bedrijf LG heeft flink geïnvesteerd in dit soort type producten en zien hier dan ook echt de toekomst in. Er zijn ook 4k televisies van Sony die erg goed scoren onder de meeste gamers. Er moet hierbij wel vermeld worden dat deze tv niet beter werkt met een Playstation omdat allebei de producten van het merk Sony zijn. De andere 4k tv’s op de markt zijn even compatibel met de Playstation en de Xbox als producten van het eigen merk.

Wanneer gamers een 4k tv scherm gaan kopen lopen ze meestal tegen allemaal specificaties aan die ze niet kennen. Deze specificaties worden overal er bij genoemd, maar bijna niemand weet wat ze precies inhouden. Wel valt het je waarschijnlijk al op dat kleine verschillen in deze specificaties kunnen zorgen voor grote verschillen in prijs. Dit is voornamelijk omdat bepaalde specificaties net nieuw zijn en daarom nog in bijna geen 1 4k tv zit. Als aller eerst is het belangrijk om te kijken naar de snelheid waarin de tv de rotaties van de camera in de game aankan. Hiermee wordt bedoelt dat wanneer jou camera draait naar een ander deel in het spel het niet mag haperen. Hoe hogere snelheden jou tv vlekkeloos kan afspelen, hoe beter deze VRR is. Daarom is een hoge VRR vaak duurder dan een lagere. Deze functionaliteit is zeker de moeite waard wanneer je veel competitieve games speelt waarin je beeld erg snel van links naar rechts beweegt. Ten tweede is het handig om te letten op de EARC. Deze functie is ontwikkeld om het beeld en het geluid synchroon te laten verlopen. Wanneer er geen vertraging in jou geluid zit zal je alle bewegingen van je tegenstanders op tijd horen waardoor je niet meer verrast wordt. Daarnaast maakt dit vooral schiet games een stuk leuker. Het is natuurlijk niet realistisch wanneer jij schiet en je nadat je gestopt bent met schieten nog kogels hoort gaan. Om deze functie in je 4k tv goed in te stellen moet je hem wel van tevoren even goed comprimeren. Wanneer je dit hebt gedaan zal dit het gamen op je tv veel spectaculairder maken. Tot slot kan je ook nog kijken of je 4k tv een ALLM bevat. Deze functie zorgt ervoor dat automatisch je game modus van je 4k tv wordt ingeschakeld als je begint met gamen. Wanneer je veel zit te gamen kan dit irritatie voorkomen en geld zeker waard zijn.

Er is een nieuwe revolutie aan de gang in de tv wereld. Alle verschillende soorten resoluties worden tegenwoordig verslagen door het nieuwe 4k. Deze 4k resolutie zorgt ervoor dat het beeld op je tv scherper dan ooit is. Nu de meeste normale zenders deze resolutie afspelen wachten veel gamers tot dit ook beschikbaar is voor hun lievelingsspel. Met de komst van de Playstation 5 en de Xbox Series wordt het dan ook steeds waarschijnlijker dat dit er steeds vaker gaat komen. Daarnaast verbeteren ook veel game ontwikkelaars de nieuwste games met opties die het afspelen van 4k mogelijk maken. Maar om deze resolutie af te kunnen spelen is het natuurlijk wel belangrijk dat er een tv aanwezig is die dit ook aan kan. Door deze nieuwe ontwikkelingen zijn veel gamers dan ook opzoek naar de beste 4k tv van dit moment. De 4k tv’s zijn op dit moment nog iets duurder dan de gemiddelde tv, maar door de toenemende verkopen van deze producten is de dalende prijs trend onderhand wel ingezet. De verwachtingen zijn dan ook dat dit de aankomende jaren doorzet en dat over een paar jaar de 4k tv’s de nieuwe standaard is. Voor gamers is dit een zeer positieve ontwikkeling. Als we kijken welke 4k tv’s er nu op de markt zijn zien we vooral dat het merk LG het erg goed doet. Dit bedrijf heeft extra geïnvesteerd om relatief kleinere 4k tv’s op de markt te brengen die ideaal zijn om uren op te gamen. Een aantal van deze 4k tv’s hebben ook een HDMI 2.1 aansluiting. Deze aansluiting zit bijvoorbeeld ook op de Playstation 5 en is daarom ideaal om hogere resoluties op af te spelen. Deze hogere resoluties in combinatie met de 4k tv zal je game ervaring dan ook totaal veranderen. Veel gamers staan versteld hoe mooi het gamen van de afgelopen jaren wel niet is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *