De webshop: Van bezoeker tot koper

Webshop laten maken

Wil je een webshop laten maken? Als je eenmaal de keuze hebt genomen om online je producten te verkopen, kun je er niet meer omheen. In de praktijk zie je vaak dat veel ontwikkelaars zich niet focussen op de doelgroep terwijl dit van groot belang is. Van het ontwerp tot het systeem, van de producten tot het bestelproces. En vergeet natuurlijk niet dat je moet investeren in de marketing. Want je wilt dat er bezoekers op je webshop terechtkomen. En uiteindelijk verander je deze bezoekers in kopers.

Webshop laten maken

Een webshop is uitstekend voor professionele verkopers, die hun producten online willen verkopen. Maar ook beginnende online ondernemers moeten energie steken in hun nieuwe webshop. De shop kan heel simpel en betaalbaar zijn, een middel waar je je eerste online stappen als ondernemer mee kunt zetten. Wellicht wil je een webshop voor je hobby of wil je alleen maar uittesten hoe je bestaande klanten hierop zullen reageren. Geen punt! Al wil je luxe producten dan wel zelfgemaakte producten verkopen.

Het spreekt voor zich dat producten cruciaal zijn voor een webshop. Het start met potentiële klanten die landen op je webshop om daar producten te kopen. Hoe beter jij je producten presenteert, hoe meer je zult verkopen. De branding is hoe dan ook een bindende factor. We bevinden ons in een tijdperk waar beleving enorm belangrijk wordt. Een heel groot deel van de mensen lezen niet maar kijken, beleven en voelen.  Technologie, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Emotie en intuïtie. Maak meer mogelijk. Bezoekers moeten zich thuis voelen op de webshop. De kwaliteit van productfoto’s, productbeschrijvingen, teksten en de look-and-feel verleiden de bezoekers tot een aankoop. 

Webshop laten maken

Wees bondig en actief. Woorden zoals: ‘zullen’ en ‘kunnen’ horen niet thuis op een webshop. Wees concreet en duidelijk. Wat geef je je klanten en wat hebben ze hieraan. Waarom jij?

Meer advies over webshops als beginner of ervaren ondernemer? Solid-webdesign.nl