Hoofddeksels met een verhaal

Als je graag petten, hoeden of mutsen draagt ben je hier aan het juiste adres. Niet op dit blog, maar bij Goorin Bros. Dit Amerikaanse hoedenmerk is namelijk al sinds 1895 bezig met het fabriceren en verkopen van allerlei soorten hoofddeksels. Je kunt het zo gek niet bedenken, of de Goorin Bros hebben er wel een ontwerp voor. En het zijn niet zomaar hoofddeksels, de producten hebben een verhaal. Dit verhaal delen wij graag met jou. Ben je benieuwd geworden? Dan moet je snel verder lezen!

Het begin

Om maar bij het begin te beginnen: in 1895 was Cassel Goorin de eerste generatie hoedenmaker die per paard door heel Amerika reisde om zijn hoeden te verkopen. Door de goede naam die hij opbouwde begonnen steeds meer mensen zijn hoeden te kopen en steeg de vraag jaar na jaar. Vier generaties later is Ben aan het roer.

Ben is nog altijd even gepassioneerd over hoofddeksels als zijn over, over grootvader. Door de generaties heen is niet alleen de passie over het hoeden maken over gegaan van vader op zoon, maar ook de kennis van het vak. Dit heeft erin geresulteerd dat het merk als een rotsvaste factor in het Amerikaanse retailer landschap is gevestigd, zonder ook maar een idee te hebben hier te vertekken.

Producten

Door de jaren heen heeft het familiebedrijf meerdere ontwerpen gemaakt en is er als het ware een vaste collectie ontstaan. Wat je hierin veel terug ziet komen zijn een aantal vaste modellen.

Eén daarvan is de Goorin Bros pet. Deze petten is tegenwoordig een van de meest bekende items uit de vaste collectie van dit merk. Er zijn verschillende lijnen die worden uitgebracht, ontwerpen en designs. Toch is de Animal Farm collectie de meest bekende van deze product categorie geworden.

De sleutel tot succes ligt hem hier in het herkenbare van de dieren, waar een grappige twist op wordt gegeven. Zo heb je een model dat een koe heeft afgebeeld met naast de kop van de koe het woordje ‘cash’. Dit refereert naar cash cow, wat een economisch verdienmodel is. Door deze twee factoren te combineren komen er verschillende leuke ontwerpen en associaties naar voren. Hier reageert het publiek erg goed op en de petten uit deze collectie loopt dan ook als een trein.

In Nederland kan je deze petten bij JHP fashion aanschaffen. Dit kan online, maar JHP heeft ook een winkel in Amsterdam op de Nieuwendijk. Neem vooral eens een kijkje als je in de buurt bent!