Hoe ict binnen organisaties werkt

it's possible

Bijna iedere organisatie heeft er wel mee te maken: ict. Het staat voor informatie- en communicatietechnologie. Dit is een ontzettend breed begrip, omdat het ook ontzettend breed inzetbaar is. Hierdoor heeft eigenlijk vrijwel iedere organisatie ermee te maken. Of het nu webshops, supermarkten of bibliotheken zijn, iedereen past ict op zijn eigen manier toe. Er zijn bedrijven die de dienst ict beheer verlenen. It’s Possible is zo’n bedrijf. Zij maken het toegankelijk voor iedereen.

Technische kennis

Om ict op een goede manier te gebruiken binnen een organisatie en om het optimaal te laten werken, zal het professioneel opgezet moeten worden. Hiervoor dient technische kennis aanwezig te zijn. Ict kan zeer complex zijn, omdat je te maken hebt met veel verschillende systemen en de beveiliging hiervan. Het veilig bewaren van documenten, gegevens en (bedrijfs)informatie is voor veel bedrijven zeer belangrijk. Wanneer er geen ict kennis aanwezig is, dan is het raadzaam om een ict beheerder in te huren om dit op te zetten. ict is zoals genoemd voor iedere organisatie van belang tegenwoordig. In welke regio je ook zit, er is altijd wel een oplossing wat betreft ict. Bijvoorbeeld ict beheer in Apeldoorn.

Vormen van ict

Eerder zeiden we al dat ict heel breed is en voor elke organisatie van toepassing is. Vaak denken mensen bij ict dat het een hightechbedrijf moet betreffen. Dat is echter niet zo. Het digitaal documenteren van facturen of het gebruik van e-mail. ict bestaat voor veel bedrijven ook uit logistiek. Er komen steeds slimmere systemen waarmee bedrijven werken, om hun werkzaamheden uit te kunnen voeren. Niet te vergeten is de beveiliging van systemen. Sommige bedrijven, maar ook zeker de overheid, werken met gevoelige informatie die beschermd moet worden.

Als we kijken naar de zorgsector kunnen we ook concluderen dat ict heel belangrijk is. Van het registreren van persoonsgegevens tot het documenteren van de dossiers. Alleen bij binnenkomst is het hele registratiesysteem al ingericht met behulp van ict. In de meeste ziekenhuizen zijn deze dingen geautomatiseerd, zodat de focus hier niet op gelegd hoeft te worden. Wel is het belangrijk dat het gebeurd. Dit laat weer zien hoe belangrijk ict is.