In 5 stappen een website bouwen

b&s media

Bijna iedereen heeft er een: een website. Van een pagina over de hond tot de bedrijfspagina van een succesvolle onderneming. Je vindt ze allemaal in het digitale adressenbestand. Het opzetten ervan is dan ook geen grote moeite. In deze blog nemen de specialisten van B&S Media je bij de hand. In een paar simpele stappen leggen wij jou de basis uit. Lees snel mee en claim jouw adres op het wereldwijde web!

Stap 1: Maak een plan

Een succesvolle website begint met een ijzersterk plan. Of je nu producten of diensten wilt aanbieden. Of mensen wilt entertainen met de dwaze capriolen van jouw geliefde hond, kat of cavia. Om een kans van slagen te hebben, zul je jouw idee vooraf goed moeten uitdenken. Bedenk wat jouw doel is, wie je met jouw website wilt bereiken en wat de boodschap daarop is. Denk ook alvast na over een domeinnaam. Met deze gegevens kun je een bijpassende website gaan maken.

Stap 2: Bepaal de structuur

Met een weldoordacht plan kun je nu aan de slag met jouw website. Dit doe je allereerst op papier. Hoe gaat de website er precies uitzien? Wat is de structuur? Hierbij moet je vooral denken aan de verschillende menuknoppen. Uit welke pagina’s gaat het hoofdmenu bestaan? En welke subpagina’s vind je onder deze knoppen? Nadat je dit allemaal hebt uitgetekend, weet je uit hoeveel pagina’s jouw domein gaat bestaan. Hier zoek je uiteindelijk jouw hosting op uit.

Stap 3: Leg een domeinnaam vast

In de eerste stap heb je al even kort nagedacht over een mogelijke domeinnaam. Nu is het tijd om deze vast te leggen. Controleer allereerst of de naam – die jij bedacht hebt – al bezet is. In dat geval kun je twee dingen doen. Je kunt een nieuwe naam bedenken of je kunt kijken of er andere internetextensies vrij zijn. In plaats van websitenaam.nl kun je dan bijvoorbeeld kiezen voor websitenaam.org. Vervolgens moet je jouw website onderbrengen op een server. Deze dienst wordt webhosting genoemd.

Stap 4: Kies de juiste websitesoftware

Er is een domeinnaam. Er is webhosting. Alle basisingrediënten van een website zijn er nu. Tijd om een passend CMS te kiezen. Wil je een blog bijhouden? Dan is de keuze voor WordPress snel gemaakt. Voor webshops is vooral Magento populair. Weet jij je geen raad bij het opzetten van een website? Dan kun je jouw website laten maken door een professional. Zij hebben alle kennis – en kunde – in huis om van jouw digitale adres een prachtig visitekaartje te maken.

Stap 5: Trek bezoekers naar jouw website

Gefeliciteerd! Jouw website staat als een huis. Nu wil je graag jouw eerste gasten ontvangen. Dit kun je doen door jouw webpagina op jouw socialmedia-kanalen te delen. Wil je er meer werk van maken? Dan kun je je bezig gaan houden met online marketing. Vormen hiervan zijn SEO, SEA en contentmarketing.