Je kunt bijna niet meer zonder USB kabel

Want een USB kabel verzorgt de verbinding tussen jouw apparatuur. Wil je je toetsenbord verbinden aan je pc? Dan heb je een USB kabel nodig. Wil je je mobiel opladen? Ook dan heb je een USB kabel nodig. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is een USB kabeltje nodig. Het is wel zo dat er verschillende soorten USB zijn. Je hebt deze stekkertjes in verschillende maten, voor verschillende apparaten en voor verschillende toepassingen. Het is maar net waar jij de kabel voor gaat gebruiken.

Een USB kabel zorgt voor een stabiele verbinding

Een draadloze verbinding van, bijvoorbeeld, je toetsenbord met je pc is nog wel eens aan storingen onderhevig. Dat heeft dan weer te maken met de magnetische velden die er in de buurt zijn. Een USB kabel zorgt altijd voor een stabiele verbinding. Maar er zijn wel wat dingen waar je op moet letten. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de kabel aan de ene kant een ander stekkertje nodig heeft dan aan de andere kant. Dit dien je dus goed te bekijken voor je een kabel gaat bestellen. Ook is het van belang om rekening te houden met de lengte die je nodig hebt. Een te korte kabel is natuurlijk nooit een optie. Maar wist je dat een te lange kabel zorgt voor een lagere kwaliteit?

Een te lange kabel is niet verstandig

Je kunt wel denken dat het slim is om een extra lange kabel te kopen, maar dat is eigenlijk niet zo'n goed idee. Het restant van de kabel blijft dan vaak opgerold liggen en kan dan (te) warm worden. Als je de kabel wel helemaal uitrolt terwijl deze te lang is, loop je het gevaar dat deze beschadigt. Het is dus zaak om per device de perfecte maat kabel aan te schaffen. Meten is weten. En met beschikbare kabels van 20 cm tot 50 meter (!) is er altijd wel een lengte die voor jouw doelstelling perfect is.

Handige stopcontacten met kabels

Moest je voorheen nog op zoek naar je oplader als je je mobiel, tablet of horloge wilde opladen, nou, die tijd is geweest. Je kunt nu heel gemakkelijk stopcontacten (ook stekkerdozen) aanschaffen met daarin een USB aansluiting. Het is dan nog alleen zaak dat je de juiste kabel voor handen hebt. Je hoeft niet meer perse de complete oplader te gebruiken. Je plugt de USB kabel in de stekkerdoos en aan de andere kant in je device en het opladen zal gewoon beginnen.