Waarom aandelen verkopen?

Geld verdienen met aandelen kan je simpelweg met twee methodes doen: aandelen goedkoop en op het juiste moment aankopen, en deze aandelen duurder verkopen. Deze laatste methode is misschien nog wel het belangrijkst. Als je de aandelen niet op het juiste moment verkoopt, heeft het aankopen van de aandelen op het juiste moment weinig waarde.

Redenen op aandelen te verkopen.

Bij beleggen is het aankopen van een aandeel vaak makkelijker dan het verkopen van een aandeel. Er zijn doorgaans drie redenen om aandelen verkopen: de prijs van je aandeel is gestegen, de aankoop van je aandeel blijkt een miskoop of de huidige prijs wordt niet langer ondersteund door fundamentele elementen.

Wanneer aandelen verkopen?

Soms is het verkopen van een aandeel een lastige beslissing. Een belangrijke reden hiervan kan zijn dat je hebzuchtig bent. Het is daarom belangrijk om van tevoren met jezelf af te spreken op welk bedrag je het aandeel gaat verkopen en je hieraan te houden. Probeer hierbij je emoties buiten deze beslissing te laten. Beleggen is geen emotionele kunst, maar een rationele.

Elke verkoop die winst oplevert is een goede verkoop, maar niet elke verkoop die verlies oplevert, is een slechte verkoop. Met verlies verkopen om vervolgens je vermogen ergens anders te laten stijgen is geen slechte verkoop. De enige slechte verkoop die er bestaat is de verkoop onder emotie.

Aandelen kopen: tips

Wie aandelen met een winstmarge wilt verkopen, moet aandelen ook slim inkopen. Hier enkele essentiële aandelen kopen tips die je moet weten over het aankopen van aandelen.

Kies je beleggingsvorm

Je kunt zelf aandelen kopen, in aandelen beleggen of aandelen laten aankopen via een vermogensbeheerder.

Als je nog niet helemaal thuis bent in de aandelenwereld is het verstandig het door een vermogensbeheerder te laten doen. Zo laat je jezelf op een laagdrempelige manier kennis maken met de beleggingswereld.

Speel op de lange termijn

Natuurlijk klinkt een grote klapper maken op korte termijn erg interessant. Het is ook zeker niet onmogelijk, maar is wel vooral gebaseerd op geluk. Wil je je vermogen laten groeien is de lange termijn de meest veilige, betrouwbare optie.

Risicospreiding: diversificatie

Als je al je vermogen in één aandeel belegt, kan met een koersdaling in één klap alles weg zijn. Door te spreiden verlaag je dit risico. Je kunt op verschillende manieren spreiden: over verschillende bedrijvende, verschillende landen en/of over verschillende sectoren. Risico nemen is gebruikelijk in deze branche, maar het advies is altijd omt te kijken naar de mogelijkheden om risico's te doen spreiden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *