Waarom online marketing uitbesteden?

DriveThru digital

Dit artikel gaat over online marketing. Wat houdt dat in? Waarom is het beter om die uit te besteden, bijvoorbeeld aan een ervaren bedrijf als DriveThru digital?

DriveThru digital

Wat is online marketing

Marketing omvat de commerciële activiteiten die erop zijn gericht om een bedrijf met zijn aanbod te promoten, om zo de verkoop te maximaliseren. Als we het over online marketing hebben, dan wordt online promotie bedoeld.

Welke activiteiten vallen onder online marketing

We kunnen online marketing als volgt opdelen:

  • Zoekmachineoptimalisatie
  • Backlinks
  • Aantal conversies vergroten
  • Adverteren via zoekmachines
  • Sociale media

Zoekmachineoptimalisatie

Veel mensen zoeken informatie op het internet met zoekmachines. Hoe hoger je website in de zoekresultaten van zoekmachines terechtkomt, des te groter de kans dat die wordt bezocht.

Backlinks

Backlinks zijn links naar jouw website op andere websites. Google beschouwt een backlink als een teken dat je website waarde heeft voor bezoekers van de andere websites.

Aantal conversies vergroten

Als iemand al zoekend op je website terecht is gekomen, dan is de bedoeling dat daar uiteindelijk omzet uit voortkomt, een conversie genoemd. Naast je aanbod zijn het de inhoud en de toegankelijk van je website, die van invloed zijn op het aantal conversies.

Adverteren via zoekmachines

Zoekmachines bieden mogelijkheden om via hun pagina’s te adverteren.

Sociale media

Er zijn vele sociale media als Facebook, Twitter en Youtube, die mogelijkheden bieden om online te adverteren.

Strategie

Je bereikt niet de gewenste resultaten, als je online marketing toepast zonder een strategie. Welke opties passen het meest bij je bedrijf en aanbod, hoe bereik je het beste potentiële klanten, hoe kan je je budget zo effectief mogelijk inzetten. Het zijn allemaal vragen, die bij een strategieformulering aan bod moeten komen. Er is veel kennis vereist om de opties goed in te zetten. Met het uitbesteden van online marketing, zoals aan het bedrijf DriveThru digital, kunnen mislukkingen worden voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *