Wat is Search Engine Optimization?

Zoekmachine optimalisatie, beter bekend als SEO of Search Engine Optimization is het verbeteren van de posities in Google. Dit doe je dan voor trefwoorden welke voor jouw website een strategisch belang hebben. Vaak is dat belang gebaseerd op het maandelijkse aantal zoekopdrachten ten opzichte van de concurrentiegraad van SEO op het trefwoord.

van Dongen Online

Hoe werkt het?

Met Search Engine Optimization wordt er gekeken naar de vele controlepunten van Google’s algoritme om te bepalen wie welke positie krijgt op een specifiek trefwoord. Een groot deel van SEO is de optimalisatie van de website zelf. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van website content waar de juiste zoekwoorden in verwerkt zijn en het plaatsen van de belangrijke zoekwoorden op strategische punten op de website zoals;

  • Het navigatiemenu,
  • De titel van een specifieke pagina,
  • De pagina meta zoals een SEO-titel en omschrijving (achtergrondinformatie voor Google),
  • En nog veel meer.

Naast content is het ook ontzettend belangrijk om rekening te houden met de technische gezondheid van jouw website. De technische gezondheid wordt onderverdeeld in twee subgroepen; de daadwerkelijke technische gezondheid en de technische SEO instellingen.

Technische gezondheid

Met technische gezondheid wordt bedoeld hoe veilig, stabiel en betrouwbaar de website is. Een grote factor is de laadtijd van pagina’s. Het streven is een sub-drie seconden laadtijd voor alle pagina’s. Daarnaast wordt gekeken naar toegankelijkheid zoals mobile responsiveness en andere best practices.

Technische SEO instellingen

Technische Search Engine Optimization instellingen zijn achtergrondinstellingen welke Google informatie leveren over hoe bepaalde content weergegeven moet worden en waar de website en/of pagina’s over gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *