Welke portofoon is het beste voor BHV-organisaties?

Bij onverhoopte noodgevallen is het van levensbelang om in staat te zijn om op een snelle en effectieve manier hulp te verlenen. Het is daarom belangrijk dat ondernemingen hun praktijken op het gebied van BHV op orde hebben. Dit heeft niet alleen invloed op de aanwezigheid van de bedrijfshulpverlener, maar het is net zo essentieel om iedereen gemakkelijk op de werkvloer te kunnen bereiken. Daarom is het belangrijk te beschikken over betrouwbare communicatiemiddelen waarmee de hulpverleners rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren. Portofoons zijn hiervoor uitermate geschikt, omdat ze niet afhankelijk zijn van de aanwezigheid van een mobiel netwerk en het mogelijk maken om directe geëncrypteerde communicatie te voeren. In dit artikel zullen wij nagaan welke aspecten een portofoon moet hebben voor de gemiddelde BHV-organisatie.

Analoge communicatie

Een portofoon die geschikt is voor bedrijfshulpverleners moet analoge communicatie via meerdere kanalen kunnen verzorgen. Dit maakt het mogelijk om communicatie voor verschillende doeleinden op een efficiënte manier uit te voeren. Analoge kanalen bieden de mogelijkheid om direct in contact te staan met anderen en zowel groepsgesprekken als privégesprekken te voeren zonder ruis en vertraging. Analoge communicatie is een uitstekende optie voor middellange afstanden.

Verschillende spraak- en luisterfuncties

Gemak en functionaliteit spelen een belangrijke rol voor het juiste gebruik van een portofoon. Het is daarom essentieel om bedrijfshulpverleners te voorzien van een portofoon die geschikt is om te gebruiken met verschillende oortelefoontjes en beschikt over een luidspreker microfoon. Dit verzekert heldere, snelle en betrouwbare communicatie in talloze situaties.

Goede batterijduur en snelle eenvoudige oplading 

Aangezien bedrijfshulpverleners voortdurend een portofoon op zak hebben, is het van vitaal belang om voor een model te kiezen die een lange batterijlevensduur heeft en vlot opgeladen kan worden. Zo ben je er zeker van dat jouw team altijd bereikbaar is en nooit in communicatieve moeilijkheden terecht komt!

Als je op zoek bent naar een portofoonset die beschikt over al deze functies en gemakkelijk uit te breiden is met extra accessoires, dan is de Kenwood TK-3501 een kwalitatieve en betaalbare keuze. Kijk op https://www.firecom.nl/portofoons/walkie-talkies/retail/kenwood-tk-3501/ voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *